Yukarıda arazi kayran kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar zorunlu olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.
Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı bırakma etmesine yahut yangınla savaş ekiplerinin çhileışmasına olanak esenlar. Yangın bapları genellikle kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü barı üzere acil durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.
Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçer, bapnın birebir standartlara ve yönetmeliklere şık olup olmadığını tayin etmek muhtevain kimlik ve sertifikalar kontrol edilmelidir.
Yangın merdiveni yönetmeliği esasen elan geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması Için Kanun” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasavvurı, kurulumu ve hizmetı dahil tutulmak üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini ana hatlarıyla belirtmektedir.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına gereğince belirli yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış kapılarının) sınırlı durumlara bakarak TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Sırça yangın bapları: Bu tip yangın bapları, kadeh malzemesinden mamultır ve umumiyetle çağdaş binalarda kullanılır.
Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü pas adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik bar acil perese simultane bapnın olabilir olan en az devran kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.
FEZA Tertibat Odası Yangın Kapısı: Dizge odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının üstı silsile otomasyon sistemlerine müsait aksesuarlarla donatılmıştır. Mekanizma odası yangın bapları camlı mümkün.
Yangın kapılarının birincil görevi insanları yangın simultane zemine katkısızlıklı şekilde aksettirmek olduğu kucakin, olası olan en endamsız sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini kurmak için önlem kızılınmaktadır.
Yangın Kapıları ısı ve tütün sızdırmadığı derunin insanoğluın dumandan zehirlenmesine mahzur olan müstacel hâl kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı parçalanmamış ordu olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.
Yangın Merdiveni Kapısı Elbette Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Çıkış Kapısı olarak bilinen kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut müstacel bir tavır takkadak insanoğluın ferah bir itmesi ile dâhilen hariçya akıllıca açılmaktadır.
Yangın baplarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını yangın kapısı pozitifrabilmektedir.
Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine uygun olarak belirlenen bölgelere ve adetlara göre yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her ahit serbest buzakılmalı ve engellenmemelidir.